Al Holliday
& The East Side
Rhythm Band

met Christmas in America

in de studio op
6 november 2019
Al Holliday & the east side rhythm band

St. Louis ‘eigen Al Holliday & The East Side Rhythm Band speelt het soulvolle ritme en blues – met een gevoel! De naam van deze band is een eerbetoon aan de brandende Rhythm and Blues-muziek die afkomstig is van Metro-East (gebied in Zuid Illinois) . Deze band wordt diep beïnvloed door deze muziek, samen met de klassieke Soul, en de muziek van New Orleans. Ze nemen al de componenten hiervan samen en doen er hun eigen ding mee.

In een paar korte jaren hebben Al Holliday & The East Side Rhythm Band hun reputatie opgebouwd als de ongekende, wereldklasse, force-of-R – & – B-natuur die niet te vergelijken is. Overal hebben mensen hun opgemerkt. Deze jong crew heeft hun verzengende, rauwe optredens naar podia gebracht vanuit hun geboortestad St. Louis, in de regio en daarbuiten.

De Soul-muziek van de band is iets minder “New York City” en veel meer “Mississippi River”. Hun geluid combineert het losse, funky gevoel van de R&B in New Orleans samen met de intuitieve kracht en intensiteit van Ike & Tina Turner uit East St. Louis.  Ze brengen alles met echt geïnspireerde originele nummers vertaald door een onmiskenbare, natuurlijke geboren kunstenaar, Al Holliday.

Deze professionele band geeft een geweldig optreden. Met die lekkere rauwe stem weet Al zijn teksten goed over te brengen. De blaas- sectie staat ook zijn mannetje. Ondersteund met drums, orgel en zang geeft het een heerlijke easy going sfeer. Zij speelde o.a een nummer van hun nieuwe kerst album dat pas eind november gaat uitkomen. Christmas in America.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.
WERELDSTAD RADIO ROTTERDAM

Contact                                 

goc.png

Adverteren                                

Gericht adverteren op uw doelgroep, uw eigen inbreng maakt dit mogelijk.
Ontdek meer →

Over                                 

Wereldstad Radio HET station met eigen gezicht en lekker eigenwijs.
Ontdek meer →

buma.png

Informatie                              

Heeft u leuke suggesties, of wellicht vragen die u graag beantwoord zou willen hebben, dan kunt u ons hier bereiken →

Wereldstadmedia © 2021.