Als de draak de kop op steekt

in de studio op
25 juli 2018
Live opname: In de Wereldstad radio Studio theatergroep Als de draak de kop op steekt

De groep bestaat uit: Bert Blase dichter, Hans Trompert componist , Silke Kammer zangeres, Ben Kool gitarist, Astrid Poldervaart  toetsenist en Theo de Looze

Hans Trompert en Bert Blase kwamen elkaar tegen op een november zondagmiddag in 2014.
Bert om er zijn dichtbundel ‘Als de draak de kop opsteekt’ te promoten en Hans om er zijn muziek te laten horen op het podium van een culturele kroeg in Vlaardingen. Hier werd het plan geboren, de gedichten uit de dichtbundel tot songs om te vormen.De gedichten bleken wonderlijk geschikt als teksten van de luisterliedjes die ontstonden vanaf dat moment.Dit resulteerde in de CD ‘Als de draak de kop opsteekt’ Na het uitbrengen van deze eerste CD ging het verhaal verder. Allereerst was daar de wens om de muziek, de teksten en de verhalen er om heen voor publiek uit te voeren.

Ze hadden inmiddels zoveel binding met de muziek en de teksten dat het uitbrengen van de CD niet het eindpunt kon betekenen. Vlaardingen moest de primeur krijgen. Dat kon natuurlijk niet anders met Bert als toenmalig burgemeester van deze stad. De voorstelling ‘Als de draak de kop opsteekt’ werd een muzikaal verhaal. De herkenbare soms emotionele thema’s; de achtergronden en de persoonlijke verhalen achter de gedichten, afgewisseld door de muziek; dit alles verweven tot een geheel, een avondvullende voorstelling. En 23 maart 2016 stond het collectief (Bert en Hans met band) in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen op het podium. Een optreden in theater De Willem te Papendrecht volgde op 30 mei.

Tegelijkertijd was het vuur om nieuwe teksten uit de dichtbundel van Bert op muziek te zetten nog niet gedoofd. ‘Overvloed’ werd het eerste nummer van de nieuwe verzameling. Dit mocht ook de titel worden van deze tweede CD gebaseerd op de dichtbundel ‘Als de draak de kop opsteekt’. Nieuwe nummers, maar de tweede CD gaat verder, waar de eerste ophield. Samen vormen de 2 verzamelingen een tweeluik. Ook de nummers van ‘Overvloed’ werden onderdeel van de theatervoorstelling, die nog geregeld te zien en te beluisteren is in de diverse theaters.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.