Basson Laubscher

met Ramblin' Man

in de studio op
16 maart 2020
Basson Laubscher llive bij Wereldstad Radio

Het begon uit passie voor muziek. Lokale muzikanten die jamde met muziek van geweldige bluesartiesten zoals The Allman Brothers, Jimmy Hendrix, BB King, Muddy Waters en Eric Clapton.

Het veranderde al snel in een onhoudbare low-down, voetstampende bluesboogie en jiving rock & roll-band. Dit alles met originele muziek geschreven door Basson Laubscher zelf. Hun eerste EP, Shakedown, werd uitgebracht in 2014 en werd beoordeeld door Mixed Apples. Deze gaf de vermelding: “De SHAKEDOWN EP neemt je mee door een reis van de verschillende invloeden en inspiraties in hun geluid. Van voetstampende rock n roll tot zoete blues, met een vleugje country en gospel. Dit album zal van begin tot eind je aandacht trekken, met een aantal geweldige gitaarriffs en solo’s, waarbij Basson je vasthoudt met zijn geweldige, rustgevende stem. “

Hun tweede album, Testify, werd eind 2017 uitgebracht. Dit is wat de Underground Press erover te zeggen had: “Titeltrack” Testify “opent met een diepe muzikale doop. Met een koor van hoorns, gitaren en het preekachtige van Laubscher’s zang prestatie. Fel en bombastisch is de opener.Het volgende nummer ‘Lost’ zuivert het oor met een vredig akoestische klanken. De relatie tussen deze twee nummers is kenmerkend voor de toonbalans van het album “Testify”.

Of het nu de bedoeling is om te overweldigen door de enorme macht waartoe Basson Laubscher en het gezelschap in staat zijn of dicht bij intimiteit komen, het album behoudt zijn evenwicht. Dat wil zeggen, ongeacht de pieken of dalen, het album voelt in balans  van track tot track. ”

In de studio speelde ze onder andere Ramblin’ Man. Het toont de rauwe en emotionele voetstampende blues waar ze bekend om staan.
“Nou, ik moet gaan schat, ik moet hier weg. Ik ben een ramblin’-man, weet je. Ik moet mijn botten bewegen. ‘ Ramblin’ Man werd op een middag geschreven nadat Basson naar de film “Cadillac Records” had gekeken. Het nummer toont de levensstijl van een bluesman – altijd onderweg met de interne voortdurende behoefte om rond te dwalen.
De opname van het nummer is live gedaan in één take over een periode van één middag. Geproduceerd door de legendarische ingenieur Jurgen Von Wechmar in Sunset Recording Studios in Stellenbosch. Basson vindt dat het nummer een goed boogierocknummer is dat de juiste introductie vormt tot wat “The Violent Free Peace” als collectief doet. “Het nummer bevat, net als de EP, luidruchtige grote gitaren met een groove. “Dat is dat onze stijl”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.