Crook
& The Bluff

met Blood Black

in de studio op
20 maart 2019
Crook and The Bluff bij Wereldstad

Crook and The Bluff

Het gevoel
Je bent in het konijnenhol gevallen. Geschokt  door de val word je wakker. Snel ondek je dat je bent getransporteerd naar een onbekend en betoverd domein. Het is donker. De mist is dik en de hitte in de lucht suggereert een moeras. Er is een stem die je naar voren trekt. Hij spreekt in ruwe waarheden. Gebiologeerd schuif je door het slijk. Maar naarmate je dichterbij komt, verschijnt een podium. En dan klikt het. Dit is geen Wonderland. Je bent nu het rijk van The Bluff binnengegaan.

Wie zijn ze
Op de voorgrond van deze 4-delige band is de dreunende bariton en doordringende falsetto van zanger Kirk Dath. Kirk is de belangrijkste songwriter en oprichter. Dath, is ook de stem die luisteraars begeleidt door vurige scènes van begeerte. Of hij leid je over de rivier de Styx met subtiel gefluister van absolutie. Ryan Arnold speelt perfect op zijn  leadgitaar. Hij geeft  diepte en drama aan de muziek. Gebruikmakend van zowel woeste, bot-snijdende solo’s als rijke, genuanceerde overgangen van geluid. Met de intensiteit en focus van een chirurg bestuurt Christian Mills de low-end met lyrische baslijnen en zware doses fuzz. Terwijl Darren Farnsworth, de goed geoliede motor van de groep, zowel voortstuwing als elegantie vanachter de drums biedt.

De songs
Uitgerust met een arsenaal aan liederen over lust, liefde, verlies, moord en kwaadwilligheid, onderzoekt de muziek van Crook & the Bluff verschillende thema’s en bemoeit zich vaak met vreemde curiositeiten. Storytellers in hart en nieren. “The Bluff” overspoelt de luisteraars in een spectrum van georkestreerde vibraties met angstaanjagende balladen van kwelling en wraak. Een zwoel nummer dat klaagt over een verloren vogel, die het ritme op de dansvloer beheerst. Of het dreunende, hypnotiserende stuk dat door een hallucinatie onstaat na het likken van een pad. Gelijke delen muzikant en gekke wetenschapper: de band heeft een diepe symbiose gecreëerd met zijn arsenaal aan uitrusting. Het gebruikt dit om kleurrijke en bizarre soundscapes te manifesteren die door veel fans worden beschreven als “de Pink Floyd van het Amerikaanse Westen”.

De band
Crook & the Bluff is een band die meer thuis is op de weg. Gedreven door hun hang naar exploratie, buitenlandse ontmoetingen en een kijkje in de caleidoscopische juwelen van hun geest, verlaten ze regelmatig hun geboorteplaats Salt Lake City om door Noord-Amerika en Europa te toeren. The Bluff heeft het podium gedeeld met internationale tour-acts waaronder Murder By Death, Joshua James, Wovenhand en Sleepy Sun en headlined muziekfestivals: MGME, Craft Lake City, Escalante Music Festival en het Utah Arts Festival.
Crook & the Bluff levert hun muziek met passie, intensiteit en precisie die het publiek  achterlaat in koortsachtige pijn hunkerend naar meer.

In de studio
Deze zeer makkelijk te benaderen heren spelen met een passie die er vanaf straalt. De kwaliteit is super. We genieten met volle teugen van hun nummers. Ze slepen je mee in het verhaal van de songs en je kan de beelden gewoon voor je zien. Er zit een bijzondere structuur in hun nummers. Goed gekozen afwisseling in ritmes en sounds.  Ik zou zo een aantal tv-series weten waar deze muziek perfect in zou passen. Na de laatste noot wil je dat er inderdaad doorgespeeld wordt.
Meer meer …..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.