Kirk Fletcher

met El Medio Stomp

in de studio op
19 december 2018
Kirk Fletcher blues gitarist

Kirk Fletcher met Jonny Henderson en Matt Brown te gast in de Wereldstad Studio.

Verfrissen modern met een unieke benadering van Rhythm & Blues-muziek. Toch is hij volledig authentiek. Kirk Fletcher wordt algemeen beschouwd als een van de beste bluesgitaristen ter wereld. Viervoudig Blues Music Award en genomineerd voor de British Blues Award 2015. Ook heeft hij gespeeld met een verscheidenheid aan populaire artiesten. Waaronder Joe Bonamassa en een driejarige rol als lead-gitarist van The Fabulous Thunderbirds.
Hij bracht drie studio-albums en een live-album uit. Zijn nieuwe CD werd in oktober 2018 uitgebracht.

Vroege jaren
Kirk Fletcher pakte voor het eerst een gitaar op achtjarige leeftijd en speelde naast zijn oudere broer Walter in de kerk van hun vader.
Op een dag bezocht hij samen met zijn oudere broer een kleine L.A. gitaarwinkel, Music Works. Deze werd uiteindelijk zijn tweede thuis na een ontmoeting met Jeff Rivera, de gitaartechnologie van Robben Ford. “We begonnen rond te hangen en ik ging helpen om spullen in te laden, snaren vervangen en gewoon een vlieg op de muur te zijn voor enkele van de meest verbazingwekkende muziek die ik ooit heb gehoord,” herinnert Kirk zich.

Kirk’s blues
De jaren daarna kreeg Kirk de volledige introductie tot traditionele blues. Hij ging op zoek naar andere muzikanten die hetzelfde begrip deelden. Zo ook Al Blake, hoofdzanger en harpspeler in voor de Hollywood Fats Band. Na het serveren van het diner elke zondag, zou Al Kirk vroeg 20e eeuwse blues-platen aanbieden als dessert. Hij hielp ook met het leggen van connecties met andere beroemde West Coast blues-artiesten zoals Junior Watson en Richard ‘Lynwood Slim’ Duran. Dus volgde Kirk’s eerste optredens als bluesgitarist en uiteindelijk de opname van zijn eerste album I’m Here & I’m Gone for the JSP-label uit Engeland.

Al Blake zou Kirk ook voorstellen aan Kim Wilson van The Fabulous Thunderbirds. Wilson bracht Fletcher verder in de bluesfamilie van Californië naar Texas en vervolgens de wereld rond. Een hoogtepunt tijdens deze periode was tijdens de 25e verjaardagweek van Antone’s Night Club in Austin, Texas. Hierdoor kreeg Kirk de kans om op te treden met zijn blueshelden Pinetop Perkins, James Cotton en Hubert Sumlin. Wilson te ook op Kirk om te spelen op zijn Grammy-genomineerde Smokin ‘Joint live-album. Kort daarna kwam een ​​oproep om samen te werken uit blueslegende Charlie Musselwhite, wat bevestigt dat Kirk een van de meest gevraagde bluesgitaristen ter plaatse werd.

Zijn beurt
Hij ging drie jaar op pad met de Thunderbirds. Kirk droeg bij aan hun album ‘Paint It On’ . Ook kwam hij in contact met veel beroemde bluesartiesten. Waaronder een korte periode met de nu overleden Doyle Bramhall Sr. en een paar gastoptredens voor Cindi Lauper, Michelle Branch en een wereldtournee met Italiaanse mega-ster Eros Ramazzotti. Kirk maakte recent deel uit van twee projecten met goede vriend Joe Bonamassa Muddy Wolf op Redrocks en de Grammy genomineerd Live in het Griekse theater.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.