Lachy Doley

in de studio op
29 november 2017
Lachy Doley bij Wereldstad

Lachy Doley, de Jimi Hendrix van het Hammondorgel. Hij is de meest gevierde Blues Soul-rockorganist van Australië in de wereld van vandaag.
Een speler die de meest ongelooflijke geluiden uit een klavier kan pompen. Ook kan hij af ​​en toe beuken: geluiden die intens, woest en soms transcendent zijn.

Lachy Doley heeft veel van de wereld gezien, opnames en tournees.  Met uiteenlopende acts als Powderfinger, Glenn Hughes, Steve Vai, Jimmy Barnes, The Beautiful Girls een album van Joe Bonamassa’s dat begin 2015 uitkwam. Het was echter 2010, toen de THE LACHY DOLEY GROUP werd geboren en sindsdien zijn ze zwaar aan het opnemen en toeren.

Het nieuwste album van de groep, LOVELIGHT (20 januari 2017) staat op schema. Immers om hun vorige album te overtreffen door te debuteren op # 40 in de Australische nationale hitlijsten van de ARIAS. Hun vorige album CONVICTION bereikte # 5 op de UK Blues Broadcasters Charts. Maar ook # 1 op de Australische iTunes Blues Charts en # 1 op de Australian Blues & Roots Airplay Charts. Samen met hun 3e tournee door Europa en het VK

Een powertrio bestaande uit Bass, Drums en natuurlijk Doley die op de Hammond “ramt”. Zijn vocale geschreeuw vanuit het hart en de ongelooflijk zeldzame Hohner D6 Whammy Clavinet. Namelijk de meeste mensen beluisteren dit met verbazing als ze zich realiseren dat het geluid geen elektrische gitaar is. Maar het is een 70-snarig toetsenbord met een enorme Whammy Bar die er in het midden uitsteekt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.