Oorka

met Poranthu Eranthum

in de studio op
30 oktober 2019
Oorka bij Wereldstad

Leden band: Bharath Sankar- Vocals & Keys, J.C- Guitars, Pradeep Kumar- Bass, Tapass Naresh- Drums

De indie Tamil-rockband is helemaal druk bezig met hun eerste Europese tournee door Nederland en Duitsland. Met een nieuwe albumrelease die hier vlak na komt.
Dynamic, powerful and energetic – Tamil Rock – uit Chennai, India.

Twee landen. Twaalf haltes. Clubs, cafés, radiostations, tv-slots. “Dat is zo ongeveer alles wat we weten”, zegt frontman en toetsenist Bharath Sankar van Oorka over het Alien-tournee van de band, genoemd naar het op handen zijnde tweede album. Na 6 optredens in Nederland zijn ze helemaal enthousiast en vol met energie.

Ze spelen voornamelijk Tamil-liedjes voor een publiek dat de taal of teksten niet kent – “tenzij vrienden of familie in een van die steden besluiten langs te komen”, haalt drummer Tapass Naresh op. Maar dat lijkt hen niet te storen. Ze wijzen erop dat het grootste deel van hun publiek meestal mensen omvat die geen Tamil spreken, maar toch van hun muziek genieten. Ook hier in de studio zijn hun vrienden en nieuwe fans te vinden.

Deze tour zal niet alleen het eerste experiment zijn van de muziek van de band in het buitenland. Maar ook een test van enkele nummers van hun nog te verschijnen album, getiteld Alien . Niet alle nummers voor het album zijn al afgerond. We hebben er ongeveer 30 klaar, waarvan acht tot negen op het album zullen komen,” zegt Bharath.

Eén nummer ” Alien ” , is het nummer waarnaar het album – evenals de tournee – is vernoemd. En nee, buitenaardsen  hebben er niets mee te maken, verduidelijkt de band, die vaak heeft gesproken over de niet-politieke stijl van hun muziek.” Alien “,in het lied, is een gemoedstoestand. Het is een gevoel van isolatie dat je zelfs in een menigte voelt, ‘legt Bharath uit:’

In de meeste nummers klagen we [songwriters in het algemeen] over de samenleving en geven we anderen de schuld van hoe we ons voelen. In dit lied zeggen we: “Misschien ben ik het. Misschien ben ik gewoon anders ‘. ”

Maar Pradeep Kumar van de Oorka-band timmert nog meer aan de weg. Zo componeerde hij de soundtrack van de film Aadai. Hij maakt hiermee zijn debuut in de richting van de filmmuziek.  Aadai (=kleding) is een 2019 Indiase Tamil-taal thrillerfilm geregisseerd door Rathna Kumar en geproduceerd door Viji.  In de film speelt Amala Paul in de hoofdrol. Uitgebracht op 19 juli 2019, opende de film positieve recensies van publiek en critici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.
WERELDSTAD RADIO ROTTERDAM

Contact                                 

goc.png

Adverteren                                

Gericht adverteren op uw doelgroep, uw eigen inbreng maakt dit mogelijk.
Ontdek meer →

Over                                 

Wereldstad Radio HET station met eigen gezicht en lekker eigenwijs.
Ontdek meer →

buma.png

Informatie                              

Heeft u leuke suggesties, of wellicht vragen die u graag beantwoord zou willen hebben, dan kunt u ons hier bereiken →

Wereldstadmedia © 2021.