The fiscus

met Someday

in de studio op
7 februari 2018
the Fiscus

The fiscus was op 7 februari 2018 te gast in de studio van Wereldstad. Zij hebben een aantal nummer gespeeld en in een interview konden ze van alles over zichzelf kwijt.

Ruig en vrolijk, rammelend en strak, swing en punk – met zulke ambitieuze tegenspraak beschrijft het rock en rollende The Fiscus zichzelf. In werkelijkheid is de band een jonge groep vriendelijke vrienden die, gebonden door een grote liefde voor muziek, sinds enige maanden belangrijke delen van Nederland op zijn indiebeentjes doet dansen.

Ja, waarlijk! Hoewel de band huist in onze hoofdstad (rootsy ronkte The Fiscus reeds op Landjuweel en ook in de Tolhuistuin klonken al zijn catchy melodieën), bewegen ze door Europa als was het zijn eigen achtertuin. Deze zomer brengt The Fiscus met zijn frisse geluidsgolven verkoeling op diverse surfkampen in Zuid-Frankrijk en Spanje.

Doch op iets koels moet iets hartverwarmends volgen en ook hiervoor staan ze garant. Dit najaar toert hij met zijn beestachtige EP Silly Fashion door het land. Silly Fashion is muziek over mode, maar ook over media en over algemene murwgeslagenheid. “Thrift shops on speed-dial”, Google Streetview en wilde braspartijen na 5 uur ’s nachts.De band levert een tegenstrijdige verzameling opzwepende, uit het leven gegrepen matpartijen met de werkelijkheid.

Wat klinkt kortom als Daniel Romano, The Districts en The Libertines, maar dan fiscaal voordelig? Antwoord: The Fiscus. Goedkope dieverij is het hierbij overigens niet te noemen, hiervoor zijn de jongemannen veel te DIY. Beter zelf gedaan, dan goed gejat, zo zeggen zij altijd maar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Artiesten

krijgen de gelegenheid
om te vertellen wie ze zijn en wat hun passie is.