Wereldhavendagen 2018

Wereldhavendagen 2018  op 7, 8 en 9 september

Luister naar onze Wereldhavendagen promo:

Kom radio kijken. We staan met onze mobiele studio 3 dagen lang in de hal van WPC ( world port centre). Je kan ons vinden aan de Wilhelminakade 901. Maar onze mobiele reporters zwermen regelmatig uit. Uiteraard kunt u live luisteren naar de interviews met deelnemende bedrijven. Zoals het loodswezen, de eendracht, de kustwacht, maritiem museum en verder nog veel meer. 

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september is het weer zover. Het grootste spektakel van Nederland . Een weekend lang staat Rotterdam namelijk volledig in het teken van de haven. Met verschillende routes en activiteiten. We beleven de wereld van schepen, handel en innovatie van dichtbij. In het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de activiteiten elkaar af.

Thema van 2018 is Energize. 

De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. Tijdens de Wereldhavendagen  zien we hoe er omgegaan wordt met duurzame energie.  Hoe Rotterdam de schoonste haven willen gaan worden. We maken kennis met vele innovaties, die de Rotterdamse haven naar een schoner tijdperk brengen. Daarnaast krijgen we natuurlijk ook gewoon veel energie, van het fantastische programma op en rond het water. Beleef de energie van de Rotterdamse haven. Energize!

Complete belevenis

Loop over de kades en breng een bezoek aan de diverse schepen, bekijk de spectaculaire demonstraties op het water. Misschien kunt u mee op excursie naar bedrijven in het havengebied. Tenslotte ook lekker genieten van een hapje en een drankje. Maar ook voor de zaterdagavondshow, met als afsluiter het vuurwerk, komen mensen van heinde en verre naar Rotterdam.

What's your reaction?
0cool0brrrrr.....0r-lol0r-sad